Vad är yoga

Ordet yoga är sanskrit (fornindiskt språk) och betyder förening. Förening mellan kropp och själ eller mellan det egna jaget och hela universum. Yoga är en metod för fysisk, mental och andlig utveckling. Detta kropp och tankesystem har sitt ursprung i den forntida kulturen som växte fram kring Indusdalen i nuvarande nordvästra Indien för ca 5000 år sedan. Grundtanken inom yoga är att människan kan nå hälsa och välmående genom träning som innehåller det kroppsliga, mentala och själsliga i lika stor utsträckning. Yoga hjälper oss att nå vår fulla potential som individer genom ett system av medvetna övningar som förutom kroppen även tränar andningen och sinnet.

Mediyoga( medicinsk yoga)
Medicinsk yoga är en medvetet mjukare, mer terapeutisk och rehabiliterande form av yoga med mycket fokus på andning, vila och kroppskännedom. Genom att göra inkännande rörelser lär du känna dig själv, vad just din kropp tycker om och vad ditt sinne behöver.
En pass i medicinsk yoga börjar alltid med långa, djupa andetag på rygg i närmre 15 minuter; detta för att du ska få en möjlighet att släppa stress, spänningar och smärtor i kroppen, hitta in till en väldigt behaglig andning och ta kontroll över jobbiga tankar och känslor.Detta är ett yogapass med mycket tid för vila och inkänning mellan övningarna, en längre stunds avslappning på rygg . Vill du läsa mer gå in på sv.mediyoga.com
Under hösten 16 kommer jag att starta upp smågrupper hemma i mediyoga och du kommer även att ha möjlighet att boka in dig för privata lektioner.

Röster om yogan
”Jag har blivit smidigare, rörligare. Styrka i rygg och resten av kroppen. Har hjälpt mig att reducera stress.”
”Harmony”
”Energy in the body”
”Har ett jämnare humör, känner mig allmänt lugnare.”
Har ett större lugn inombords, har ett verktyg att luta mig mot i stressiga situationer.”
”Klarhet i tankarna, lättare att göra prioriteringar.
”Har hjälpt mig att kunna koppla av och att fokusera på nuet”.
”Andning och lugn”
”Bättre balans, mår bättre. förre spänningar”
”Förbättrad andningsteknik”
”All trötthet är borta! Tidigare fick jag starta kvällen hemma efter jobbet med en kvart i stillhet, mörker och vila. Det händer aldrig längre-känner mig mycket piggare- både på kvällar och morgnar. Känner mig frisk och stark i kroppen . Yogan+ meditation hjälper mig att fokusera bättre, jag har blivit bättre på att städa bort sådant som äter energi.”